Älskar du mat kan det vara väl värt att besöka någon av Sveriges mest populära restauranger. I följande text får du veta mer om några av dem.

Frantzén

Restaurangen finns i Stockholm och är enligt många experter och matälskare Sveriges bästa restaurang. År 2018 blev de historiska då de blev den första svenska restaurangen som innehar hela tre Michelinstjärnor. Dessutom ligger restaurangen många gånger på listor över världens bästa restauranger.

Menyn består av rätter som är inspirerade av kök från hela världen och råvarorna är väl utvalda och exklusiva. Du behöver boka bord i förväg och ringa på dörren för att ens bli insläppt. Det finns möjlighet att testa en avsmakningsmeny. Bara avsmakningsmenyn kostar 3500 kr, vilket styrker att det är en exklusiv restaurang.

Vollmers

Befinner du dig i Skåne och vill besöka en av Sveriges bästa restauranger ska du åka till Malmö där restaurang Vollmers finns. På restaurangen erbjuder de maträtter som är baserade på det bästa som Skåne har att erbjuda vad gäller råvaror. Därför ändras maträtterna beroende på vilken säsong det är.

De som driver restaurangen heter Ebbe och Mats Vollmer. Restaurangen innehar två Michelinstjärnor.

Av david