Om du bedriver en restaurang eller bara har ett intresse för matlagning kan det vara intressant att koll på serier som på olika sätt kretsar kring en restaurang eller att jobba i ett kök. I det här inlägget kan du läsa mer om några av de mest populära tv-serierna om restauranger.

Vår tid är nu

Vår tid är nu är en svensk dramaserie. Den första säsongen kom år 2017 och totalt blev det fyra säsonger av den populära serien. Serien utspelar sig efter andra världskriget i Stockholm. I serien får vi följa familjen Löwander som sedan många år tillbaka har drivit restaurangen Djurgårdskällaren. Trots de tuffa krigsåren har den äldre brodern Gustaf tagit restaurangen genom krisen och lillasyster Nina är en ung frisk fläkt. Hon kommer så småningom med nya idéer kring hur restaurangen ska locka till sig nya gäster och förälskar sig i en kökspojke. Dessutom har de mellanbrodern Peter som också har ett intresse av att driva restaurangen på sitt sätt. Serien bjuder på många romanser, intriger och drama som fångade många tittare. Förutom att vi får följa familjen Löwander får vi följa arbetarna.

Serien innehar många kända skådespelare. Några exempel på skådespelare i serien är Hedda Stiernstedt, Adam Lundgren, Suzanne Reuter, Charlie Gustafsson, Mattias Nordqvist, Peter Dalle och Josefin Neldén.

Programmet vann en kristall i bästa drama och Hedda Stiernstedt fick pris för sin rollprestation som Nina.

The bear

The bear är en amerikansk tv-serie som kom ut år 2022. Hittills har den därför bara sänt en säsong men eftersom den är väldigt omtalad och många har tittat på den är chanserna stora att det kan bli fler säsonger. Just nu är det åtminstone bekräftat att det kommer en säsong 2.

The bear handlar om en ung kock som bestämmer sig för att lämna de fina restaurangerna där han har arbetat och gjort en karriär för att återvända till familjens något enklare restaurang som säljer mackor. Restaurangen kommer med både skulder och personal och det är upp till Carmen att försöka styra upp restaurangen.

Skådespelarna i serien är Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Lionel Boyce och Ayo Edebiri.

Av The Guardian har serien blivit utsedd till en av de bästa serierna under 2022 och huvudrollsinnehavaren Jeremy Allen White har blivit nominerad till flera priser för sin prestation i serien.

Av david