Att arbeta på restaurang är ett bra sätt att få jobba med mat och service. Även om du inte har en stor passion för matlagning är det ett mycket bra sätt att komma ut i arbetslivet. I den här delen kan du läsa mer om olika yrkestitlar som vanligtvis finns på en restaurang.

Kock

En kock är en person som lagar maten innan den serveras till gästerna. Beroende på vilken typ av restaurang det är och vilken position kocken har så kan kocken även bestämma menyn. Det finns flera sätt att bli kock och den bästa vägen dit är att utbilda dig. Du kan under gymnasiet läsa på restaurang- och livsmedelsprogrammet. Därefter kan du studera vidare för att få ytterligare kunskaper.

Servitör

Servitören är den som tar emot alla beställningar och förmedlar dem till köket. När maten är färdig så serverar servitrisen den till gästerna. Som servitris behöver du vara trevlig, tillmötesgående och ha en del kunskaper om det som finns på menyn. Därför behöver du kunna en del om både mat och dryck. Det krävs ingen speciell utbildning, men det är bra om du har en del kunskaper eller intresse.

Av david